Als stress niet werkt

Gezonde spanning is nodig om optimaal te presteren, maar teveel spanning werkt je tegen. Werkdruk en werkstress komen steeds vaker voor en burn-out is nu al beroepsziekte nummer één. Iedereen loopt een risico op overbelasting en we ervaren allemaal de druk in ons dagelijks leven. Met name managers en ZZP-ers trekken veel te laat aan de bel. Als stress niet werkt, wacht dan niet tot je uitgeput raakt! Er zijn genoeg manieren om jouw uitdagingen aan te kunnen zonder dat je een burn-out krijgt.

In deze tweedaagse training leer je effectieve technieken ter voorkoming en vermindering van werkstress. Deze helpen jou om structurele en blijvende veranderingen te realiseren in jouw denken en handelen. Uiteraard heeft dat ook een positief effect op je privéleven. Daar kun je ook meer rust ervaren, doen wat je energie geeft en blij maakt.

Voor wie?

Herken je jezelf in één van de volgende uitspraken, dan is de tweedaagse training interessant voor jou.

 • ik heb moeite me te ontspannen, ik voel me opgejaagd en rusteloos
 • ik kom tijd tekort, het werk is nooit af
 • ik doe mijn best, maar het is nooit genoeg
 • ik loop veel te piekeren, ik maak me zorgen over mijn financiën
 • ik heb vage lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting
 • ik voel me lusteloos, ben vaak moe, ik heb geen energie meer als ik thuis kom
 • ik word geleefd door mijn agenda

Programma

De training bestaat uit twee dagen (of 4 dagdelen), verspreid over 3 of 4 weken zodat er ruimte is om het geleerde in de praktijk te brengen. Je leert verschillende manieren om jouw stresspatronen te herkennen, deze te verminderen en rust en herstel in te bouwen in je dagelijks leven. Je krijgt zicht op je eigen denken, je gevoelens en je gedrag.
We leggen het accent op ervaren en oefenen. Daarna kun je de oefeningen makkelijk thuis toepassen. Na de training heb je praktische handvatten waarmee je de dagelijkse stress de baas wordt en waardoor je een gezonder, energieker en gelukkiger leven kunt leven.

dag 1: wat zegt mijn lijf?

Merk je wel welke signalen je lichaam aan jou geeft? Hoe wisselen spanning en ontspanning zich af? Wat kun je zelf doen, met behulp van je lichaam, om weer rust te ervaren in stressvolle momenten? Op welke manier hebben je hart en je ademhaling een essentiële taak als het gaat om stressreductie? Hoe doe je dat dan?
We onderzoeken wat jouw patronen zijn. Wat zijn jouw automatische reacties als het spannend wordt en als de werkdruk toe neemt? En wat zijn jouw energiegevers en energievreters?

dag 2: aandacht en gedachten

Iedereen kent het wel, die malende gedachtestroom of die stemmetjes in je hoofd die je opjagen en onder druk zetten. Die je vertellen dat het beter moet of dat er van alles dreigt mis te gaan. Gedachten bepalen voor een groot deel je emoties. En die emoties bepalen op hun beurt weer je gedrag. Daar is veel onderzoek naar gedaan en ook zijn er veel theorieën over geschreven. In deze training leggen we het accent op het leren van de praktische kant. Hoe ga je om met jouw stemmetjes, jouw ‘regels en wetten’? Welk effect hebben ze op jou? Hoe creëer je andere gedachten die jou helpen, zodat je minder stress ervaart en meer ontspanning en plezier gaat ervaren?

We leren ook mindfulness in te zetten. Door te leren aandacht te geven aan dat wat is, kun je beter voelen hoe het met je is en daardoor je grenzen bewaken. Een van de voornaamste oorzaken van burn-out is constante overschrijding van je grenzen. Het aangeven van grenzen begint met het voelen van grenzen. En daar is mindfulness uitermate geschikt voor.

 

Resultaten

Na het volgen van deze training

 • heb je zicht op jouw energiegevers
 • kun je beter je grenzen aangeven
 • voel je beter hoe het met je is
 • kun je makkelijker keuzes maken
 • heb je praktische handvatten om te dealen met alledaagse stress
 • heb je inzicht in je gedachten
 • weet je hoe je je eigen stresspatronen kunt veranderen
 • ga je je veel energieker en gelukkiger voelen

Waar en wanneer

Amersfoort, vrijdag 5 en vrijdag 26 oktober 2018 9.30 – 16.00 uur,
locatiegegevens volgen na inschrijving.

Investering

€ 295,- per persoon
incl. koffie/thee, lunch en naslagwerk
excl. BTW voor organisaties en ZZP-ers
min. 5 en max. 12 deelnemers

Inschrijven

Vermeld je naam, telefoonnummer en de datum van de training. Heb je vragen, bel of mail gerust, we geven je graag alle informatie die je nodig hebt.

Stress in het gezin

Er is ook een training over dit thema specifiek voor ouders. Hierin wordt extra aandacht besteed aan stress in het gezin en de werk/privé balans. De training wordt verdeeld over vier dagdelen. Meer info: ‘Stress in het gezin‘.

Liever niet in een groep

Wil je liever één op één begeleiding? Dat is ook mogelijk. Afhankelijk van jouw situatie en jouw wensen bepalen we een individueel coachtraject. Het doel blijft gelijk. Minder stress en werkdruk ervaren in je werk en blijvende veranderingen in gedachten en gedrag. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak over de mogelijkheden.

Vergoeding door werkgever

Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in deze workshop in het kader van persoonlijke ontwikkeling of re-integratie, maar ook om ziekteverzuim te voorkomen. Vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Copyright © 2017 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481