Minder Stress Meer Succes

In deze training leer je simpele, snelle en effectieve technieken ter voorkoming of vermindering van de dagelijkse stress.

Langdurige stress is ongezond en niet alleen voor je lijf. Ook je werk en je relatie lijden onder overmatige stress. Maar hoe kun je het voorkomen? Hoe breng je het terug tot ‘gezonde stress’? Gezonde stress betekent de energie hebben om de juiste dingen te doen. En die leiden tot succes. Succes in je relaties of dat nu met je partner, je kind of je collega is. Succes in het organiseren van je dagelijkse dingen waardoor je productiever en effectiever bent en dus meer vrije tijd over houdt.

Voor wie?

Herken je jezelf in één van de volgende uitspraken, dan is de training interessant voor jou.

 • ik heb moeite me te ontspannen, voel me opgejaagd en rusteloos
 • ik kom tijd tekort, het werk is nooit af
 • ik word geleefd door mijn mijn agenda
 • ik doe mijn best, maar het is nooit genoeg
 • ik heb geen oprechte aandacht meer voor anderen
 • ik loop veel te piekeren, maak me zorgen over de toekomst
 • ik heb geen tijd voor familie en vrienden of om leuke dingen te doen
 • ik heb vage lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting
 • ik voel me lusteloos, heb geen energie
 • ik wil technieken leren waarbij ik snel rust en ontspanning kan ervaren

Programma

De training wordt verspreid over 3 dagen gegeven en elke dag heeft zijn eigen themaJe leert verschillende manieren om negatieve en langdurige stress te reduceren en meer succes te creëren in je dagelijks leven. Het accent ligt op ervaren en oefenen. Je ontdekt jouw patronen, energievreters en energiegevers. Aan het einde van de dag heb je praktische handvatten waarmee je de dagelijkse stress de baas wordt waardoor je een gezonder, energieker en gelukkiger leven creëert.

De 3 dagen geven je een totaal beeld van wat je zelf kunt doen om stress en werkdruk de baas te worden en je veerkracht in turbulente tijden te vergroten.

dag 1: spanning en ontspanning in je lijf

Ben je je gewaar welke signalen je lichaam aangeeft? Hoe wisselen spanning en ontspanning zich af? Wat kun je zelf doen, met behulp van je lichaam, om weer rust te ervaren in stressvolle momenten? Op welke manier hebben je hart en je ademhaling een essentiële taak als het gaat om stressreductie? En hoe doe je dat dan?

dag 2: de kracht van gedachten

Iedereen kent het wel, de malende gedachtenstroom, de stemmetjes in je hoofd die je opjagen en onder druk zetten. Die je vertellen dat het beter moet of dat er van alles dreigt mis te gaan. De spoken in je hoofd. Gedachten bepalen voor een groot deel je emoties. En emoties bepalen op hun beurt weer je gedrag. Daar is veel onderzoek naar gedaan en ook zijn er veel theorieën over geschreven. In deze training leer je de praktische kant. Hoe ga je om met je, soms onbewuste, spoken? Welk effect hebben ze op jou? En hoe creëer je helpende gedachten zodat je minder stress ervaart en meer ontspanning en plezier gaat ervaren.

dag 3: de kracht van aandacht en focus

Waar richt jij je op? Wat is jouw focus? En hoe zit het met aandacht? Aandacht heeft een positieve haast magische kracht. Denk maar aan hoe helpend het is voor je kind als je even echt alle aandacht voor hem hebt.
Om deze dag kracht bij te zetten werken we ook met beelden. Beelden hebben direct invloed op je hersenen en daarmee op je lichaam. We gaan deze dag op verschillende manieren aan de slag met beelden. Je ervaart wat beelden met jou doen en hoe je ze in kunt zetten om meer ontspanning te ervaren en je gelukkiger te voelen. Ontdek hoe simpel en doeltreffend het kan zijn.

Wat SUCCES voor jou betekent, dat bepaal je zelf! Wil jij jouw succesvolle leven vormgeven, dan is deze training een goede start.

Resultaten

Na het volgen van deze training

 • heb je zicht op jouw energiegevers of -vreters
 • kun je beter omgaan met het stellen van grenzen
 • voel je beter hoe het met je is en kun je beter keuzes maken
 • heb je praktische handvatten om te dealen met alledaagse stress
 • heb je inzicht in je eigen gedachten en handelen
 • weet je hoe je je eigen stresspatronen kunt veranderen
 • ga je je veel energieker en gelukkiger voelen

Voor organisaties

Deze training vindt plaats op een door de opdrachtgever gekozen locatie en wordt aan een groep medewerkers aangeboden. Het is ook mogelijk deze training op te nemen in het opleidingsaanbod van de organisatie. Medewerkers kunnen zich dan individueel aanmelden. De training vindt dan in Amersfoort plaats.

Graag gaan we met je in gesprek over de mogelijkheden en maken we een programma dat aansluit bij de wensen en doelstellingen van de organisatie. Hierna volgt een offerte op maat. Wil je meer weten over de mogelijkheden, bel of mail ons voor een afspraak.

Persoonlijke begeleiding

Liever één op één begeleiding? Dat is ook mogelijk. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de medewerker en de organisatie wordt een coachtraject samengesteld. Het resultaat blijft gelijk. Op een simpele en effectieve manier zorgen voor minder stress en meer veerkracht wat leidt tot meer geluk en een betere gezondheid.

Over stress

Stress kent vele vormen en uitingen. Sommige mensen hebben meer last van de fysieke gevolgen van stress (overbelasting, vermoeidheid, slecht slapen, lichamelijke klachten) en andere hebben meer last van hun emoties (licht geraakt, heftige emoties, constante gedachtestroom, angst, laag incasseringsvermogen). Wil je chronische stressklachten verminderen, dan is het in de eerste plaats van belang dat je gaat herkennen waardoor jij stress ervaart. Welke gewoonte- en gedachtepatronen zijn hiervan de oorzaak en hoe breng je hier vervolgens verandering in.

De CoachZaak is gespecialiseerd in begeleiding bij chronische stress en burn-out. Al vele cliënten hebben wij succesvol mogen begeleiden bij het herstel van stressklachten en bij de re-integratie na een burn-out.

Copyright © 2017 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481