Stress in het gezin

Workshop voor ouders

Je bent jong en ambitieus. Je wilt een leuke baan en een goede ouder zijn. Dat geeft soms spanning. Gezonde spanning is nodig om optimaal te presteren, maar teveel spanning werkt je tegen. Iedereen loopt een risico op overbelasting en we ervaren allemaal de druk in ons dagelijks leven. Veel relatieproblemen van jonge ouders zijn het directe gevolg van oververmoeidheid. Wacht niet tot je uitgeput raakt! Er zijn genoeg manieren om de dagelijkse uitdagingen aan te kunnen zonder dat je een burn-out krijgt of je relatie ontspoort.

Deze workshop is specifiek bedoeld voor ouders die werk en gezin combineren. Je leert effectieve technieken ter voorkoming en vermindering van overbelasting. Deze technieken helpen je om structurele en blijvende veranderingen te realiseren in jouw denken en handelen. Dat heeft effect op je privéleven en je werk. Je ervaart meer rust en doet wat je energie geeft en blij maakt.

Voor wie?

Herken je jezelf in één van de volgende uitspraken, dan is de workshop interessant voor jou.

 • ik heb moeite me te ontspannen, ik voel me opgejaagd en rusteloos
 • ik kom tijd tekort, het werk is nooit af
 • ik doe mijn best, maar het is nooit genoeg
 • ik loop veel te piekeren, maak me zorgen
 • ik ben prikkelbaar, heb een kort lontje, ook naar de kinderen
 • ik heb vage lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting
 • ik voel me lusteloos, ben vaak moe
 • ik heb geen energie meer als ik thuis kom
 • ik word geleefd door mijn agenda

Programma

niet alles hoeft perfect te zijnDe workshop bestaat uit vier ochtenden, verspreid over een aantal weken. Je leert verschillende manieren om stress te herkennen en de negatieve en langdurige stress te reduceren. Je krijgt zicht op je eigen denken, handelen en patronen die leiden tot ongewenste stress.
We leggen het accent op ervaren en oefenen. Daarna kun je de oefeningen makkelijk thuis toepassen. Na de workshop heb je praktische handvatten waarmee je de dagelijkse stress de baas wordt en waardoor je een gezonder, energieker en gelukkiger leven kunt leven.

dagdeel 1 en 2: stresspatronen en mijn lichaam als raadgever

Merk je wel welke signalen je lichaam jou geeft? Hoe wisselen spanning en ontspanning zich af? Wat kun je zelf doen, met behulp van je lichaam, om weer rust te ervaren in stressvolle momenten? Op welke manier hebben je hart en je ademhaling een essentiële taak als het gaat om stressreductie? Hoe doe je dat dan?
We onderzoeken wat jouw patronen zijn. Wat zijn jouw automatische reacties als het spannend wordt, als je moe bent of als de hectiek toe neemt? Wat zijn jouw energiegevers en energievreters?

dagdeel 3 en 4: aandacht en gedachten

Iedereen kent het wel, die malende gedachtestroom of die stemmetjes in je hoofd die je opjagen en onder druk zetten. Die je vertellen dat het beter moet of dat er van alles dreigt mis te gaan.
Gedachten bepalen voor een groot deel je emoties. En die emoties bepalen op hun beurt weer je gedrag. Daar is veel onderzoek naar gedaan en ook zijn er veel theorieën over geschreven. In deze workshop leggen we het accent op het leren van de praktische kant. Hoe ga je om met jouw stemmetjes, jouw ‘regels en wetten’? Welk effect hebben ze op jou? Hoe creëer je andere gedachten die jou helpen, zodat je minder stress ervaart en meer ontspanning en plezier gaat ervaren?
we are shaped by our thoughts - buddha

We leren ook mindfulness in te zetten. Door te leren aandacht te geven aan dat wat is, kun je beter voelen hoe het met je is en daardoor je grenzen bewaken. Een van de voornaamste oorzaken van burn-out is constante overschrijding van je grenzen. Maar het bewaken van grenzen begint met het voelen van grenzen. En daar is mindfulness uitermate geschikt voor.

Resultaten

Na het volgen van deze workshop

 • heb je zicht op jouw energiegevers
 • kun je beter je grenzen aangeven
 • voel je beter hoe het met je is
 • kun je makkelijker keuzes maken
 • heb je praktische handvatten hoe om te gaan met alledaagse stress
 • heb je meer energie
 • heb je inzicht in je gedachten
 • weet je hoe je je eigen stresspatronen kunt veranderen
 • komt er meer rust in het gezin
 • ga je je veel energieker en gelukkiger voelen

 

Waar en wanneer

vrijdag van 9.00 – 12.00 uur
ivm corona maatregelen voorlopig uitgesteld
Amersfoort – locatiegegevens volgen na inschrijving

Heb je voorkeur voor een avond? Laat het weten, dan kunnen we kijken of we ook een groep in de avond kunnen starten.

 

 

Investering

€ 245,- per persoon
incl. koffie/thee en naslagwerk

Inschrijven

Vermeld je naam, telefoonnummer en de datum van de training. Heb je vragen, bel of mail gerust, we geven je graag alle informatie die je nodig hebt.

Werkdruk en chronische stress

Er is ook een driedaagse training voor organisaties over dit thema gericht op werkdruk, werkstress en stressklachten. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de werk/privé balans. De training wordt verdeeld over drie dagen. Meer info: ‘Als stress niet werkt’.

Liever niet in een groep …

Wil je liever één op één begeleiding? Dat is ook mogelijk. Afhankelijk van jouw situatie en jouw wensen bepalen we een individueel coachtraject. Het doel blijft gelijk. Je veerkracht te vergroten, minder stress en meer plezier en rust ervaren in je gezin.

Copyright © 2009 – 2020 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481