E-coaching

Wat is e-coaching

E-coaching (ook wel online coaching genoemd) is coaching op afstand, gebruikmakend van internet en speciaal daarvoor ontwikkelde programma’s op je PC, tablet of smartphone. Het is veilig en effectief.

E-coaching maakt deels gebruik van bestaande programma’s die ook worden gebruikt bij andere vormen van online communiceren. Denk aan mail, whatsapp, skype, google meet, teams, zoom, etc. Sinds we massaal thuis zijn gaan werken na de uitbraak van het coronavirus, hebben we allemaal met deze vormen van online communicatie te maken gekregen. Dat was voor sommige mensen even wennen, voor anderen al dagelijkse kost. Er zijn ook specifieke e-coach programma’s.

De CoachZaak bood al veel langer de mogelijkheid voor e-coaching. Nu we de voordelen en de positieve effecten van e-coaching ervaren komen er steeds meer aanvragen. Bijvoorbeeld als je een kwetsbare gezondheid hebt, niet wilt of kunt reizen of de reistijd te lang is.

We coachen op afstand, maar altijd dichtbij, met dezelfde betrokkenheid én dezelfde resultaten!

E-coaching kent verschillende manieren van werken

Video-bellen

We maken gebruik van Zoom (de professionele versie zodat privacy en security maximaal worden gewaarborgd). Dit programma werkt op je PC (heeft de voorkeur i.v.m. de grootte van het scherm), op je tablet en op je smartphone. We kunnen elkaar zien en horen. Dit lijkt het meest op de gesprekken in de praktijk. Tijdens de corona crises hebben we hier veel gebruik van gemaakt. Hierdoor weten we dat het coachen via video-bellen net zo effectief is als coaching face tot face op locatie. Ook is er geen belemmering op de coachmethodieken die we gebruiken. Afhankelijk van je vraagstelling en je persoonlijke situatie plannen we gesprekken van 1,5 uur of 1 uur.

Digitale coachomgeving (mail en bestandsuitwisseling)

In een beschermde omgeving kunnen we met elkaar mailen en documenten uitwisselen. Je hebt een login en wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot de informatie. Het voordeel hiervan is dat de informatie veilig is (veiliger dan via een standaard mailprogramma) en dat alle informatie (artikelen, oefeningen, aanvullende informatie, etc.) bij elkaar staat. Je kunt het snel en gemakkelijk teruglezen. Ook kun je jouw informatie (ingevulde oefeningen, vragen, reflectie, etc.) makkelijk met je coach delen.

Gaat je voorkeur uit naar een online traject dan is het mogelijk om de verschillende online tools te combineren. Samen bekijken we wat voor jou het meest passend is. Ook is het mogelijk het online traject te combineren met een één of meer gesprekken op locatie.

Tussentijdse telefoongesprekken zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Wat is er nodig

 • een rustige omgeving nodig zonder dat anderen je kunnen horen/zien
 • internet (met een goede verbinding)
 • een PC, laptop, tablet of smartphone
 • ruimte in je agenda voor en na het video-bellen. Een kwartier voor en na het gesprek vrij plannen. Je kunt je dan voorbereiden op het gesprek, even afstand neemt van waar je mee bezig was én het gesprek laten bezinken na afloop.

Voordelen online coaching

 • geen reistijd
 • afstand is niet meer van belang, je kunt dus kiezen voor de coach die het beste past bij jou, ongeacht de locatie
 • coaching vanuit het buitenland ook mogelijk
 • afspraak plannen is makkelijker, geen rekening houden met reistijd en mogelijke files
 • meer gefocust werken
 • efficiënter werken
 • bij vermoeidheidsklachten (begeleiding burn-out) is het makkelijker om te starten met een coachtraject
 • je zit in je eigen veilige en vertrouwde omgeving
 • makkelijk terugvinden en teruglezen van informatie (op elk gewenst moment)
 • gesprekken kunnen altijd doorgaan, ook als jij of je coach lichte gezondheidsklachten heeft (of een van de huisgenoten ziek is). Zie hiervoor de richtlijnen van de rijksoverheid.

 

Nadelen online coaching

 • zelf je koffie en thee verzorgen
 • via een scherm communiceren kan wennen zijn voor onze hersens (als je nog weinig met schermen hebt gewerkt) en daarmee wat meer vermoeien. Naarmate je meer gewend bent aan het communiceren via een scherm, wordt je er ook niet meer moe van.

 

 

Investering

De kosten voor een onlinetraject zijn gelijk aan de kosten voor gesprekken op locatie. Zie tarieven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail. We helpen je graag verder.

Copyright © 2009 – 2022 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481