LifeCoaching

Waarom LifeCoaching?

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans” schreef John Lennon in zijn song Beautiful Boy. Soms loopt het anders dan je had gehoopt. Gebeuren er onverwachte dingen die grote impact op je leven hebben. Het overvalt je, je had het liever anders gewild. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe krijg je weer regie op je leven?

Een lifecoach kan je in deze fase van je leven begeleiden. Zicht krijgen op wat er gebeurt, wat het met jou doet, hoe je de draad weer op pakt en je je weer gelukkig kan voelen. Ook krijg je handvatten om op een juiste manier met je omgeving te communiceren.

Heb je het gevoel dat je geen grip hebt op je leven, dat je acher de feiten aan loopt of dat je alle ballen in de lucht moet houden? Zeker als dat even duurt, levert dat chronische stress klachten op. Deze kunnen je uitputten en uiteindelijk leiden tot gezondheidsklachten.

Jouw begrip, rust en handreikingen hebben mij geholpen meer te leren kiezen voor mijzelf. Ik voel mij rustiger, meer in balans en meer mijzelf. Bedankt!

 

Waar kan een LifeCoach jou mee helpen:

 • balans te vinden tussen inspanning en herstel
 • te stoppen met piekeren
 • keuzes te maken
 • emoties een plek te geven en te verzachten
 • je te uiten, op een constructieve manier zeggen wat je wilt
 • relaties te verbeteren en te verstevigen
 • je zelfvertrouwen te vergroten
 • zelfacceptatie en zelfcompassie te ontwikkelen
 • versterken van je veerkracht
 • assertiever te worden
 • het (h)erkennen van je grenzen
 • het verwerken van verlies na bijvoorbeeld
  een overlijden, relatiebreuk of ontslag

Het gesprek is de basis voor LifeCoaching. Daarnaast werken we met creatieve en lichaamsgerichte oefeningen, waardoor je daadwerkelijk in beweging komt. Je ervaart en voelt wat jouw gedrag en je gedachten met je doen. Je voelt waar de knelpunten zitten en wat je werkelijk wilt.

In een intakegesprek kunnen we kennis maken en kijken of er een ‘klik’ is. Daarna beslis je of je verder wilt gaan. Een traject bestaat gemiddeld uit vijf tot zeven gesprekken van anderhalf uur. Soms krijgt je ‘thuisopdrachten’ als dat bijdraagt aan het behalen van je doelen.

Afspraken

Vooraf maken we afspraken over de doelen die je wilt halen en de vragen die je voor jezelf beantwoord wilt zien. Als de werkgever het coachtraject betaalt, dan maken wij samen met de werkgever afspraken over doelen, evaluatie en rapportage. De inhoud van een sessie blijft altijd vertrouwelijk.

Gesprekken kunnen plaatsvinden bij jou in het bedrijf of in de praktijkruimte in Amersfoort.

Eenmalig gesprek

Sommige onderwerpen lenen zich prima voor een eenmalig coachgesprek. Lees hier meer over deze vorm van coaching.

Heb je vragen over wat voor jou de beste keus is, neem gerust contact op.

De kwaliteit van leven is niet afhankelijk van wat er gebeurt in je leven, wel van hoe je er mee om gaat. Aan het eerste kun je niet zo veel doen, aan het tweede alles.

Copyright © 2009 – 2020 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481