LifeCoaching

Waarom LifeCoaching?

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans” schreef John Lennon in zijn song Beautiful Boy. Soms loopt het anders dan je had gehoopt. Gebeuren er onverwachte dingen die grote impact op je leven hebben. Het overvalt je, je had het liever anders gewild. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe krijg je weer regie op je leven?

Een lifecoach kan je in deze fase van je leven begeleiden. Zicht krijgen op wat er gebeurt, wat het met jou doet, hoe je de draad weer op pakt en je je weer gelukkig kan voelen. Ook krijg je handvatten om op een juiste manier met je omgeving te communiceren.

Heb je het gevoel dat je geen grip hebt op je leven, dat je acher de feiten aan loopt of dat je alle ballen in de lucht moet houden? Zeker als dat even duurt, levert dat chronische stress klachten op. Deze kunnen je uitputten en uiteindelijk leiden tot gezondheidsklachten.

Jouw begrip, rust en handreikingen hebben mij geholpen meer te leren kiezen voor mijzelf. Ik voel mij rustiger, meer in balans en meer mijzelf. Bedankt!

Femke is een prachtmens, ze geeft je ruimte en je voelt je gelijk bij haar op je gemak. Ze dringt niets op, luistert goed en geeft je gelijk het vertrouwen dat je het zelf kunt, dat er oplossingen zijn.

Waar kan een LifeCoach jou mee helpen:

 • balans vinden tussen inspanning en herstel
 • stoppen met piekeren
 • keuzes maken
 • emoties een plek geven en verzachten
 • je uiten, op een constructieve manier zeggen wat je wilt
 • relaties verbeteren en verstevigen
 • je zelfvertrouwen vergroten
 • zelfacceptatie en zelfcompassie ontwikkelen
 • versterken van je veerkracht
 • assertiever worden
 • (h)erkennen van je grenzen
 • verwerken van verlies na bijvoorbeeld
  een overlijden, relatiebreuk of ontslag
Het gesprek is de basis voor LifeCoaching. Daarnaast werken we met creatieve en lichaamsgerichte oefeningen, om op een dieper niveau inzichten te krijgen. Hierdoor wordt het makkelijk om te veranderen, zonder hard te werken. Daar geloven wij niet in. Je ervaart en voelt wat jouw gedrag en je gedachten met je doen. Je voelt waar de knelpunten zitten en wat je werkelijk wilt.

In een intakegesprek kunnen we kennis maken en kijken of er een ‘klik’ is. Daarna beslis je of je verder wilt gaan. Een traject bestaat gemiddeld uit vijf tot zeven gesprekken van anderhalf uur. Soms krijgt je ‘thuisopdrachten’ als dat bijdraagt aan het behalen van je doelen.

Afspraken

Vooraf maken we afspraken over de doelen die je wilt halen en de vragen die je voor jezelf beantwoord wilt zien. Als de werkgever het coachtraject betaalt, dan geven we alleen informatie over de status van het traject (wanneer starten we, hoe lang gaat het duren, wanneer is het traject afgerond en wat zijn de kosten). De inhoud van een sessies blijft altijd vertrouwelijk.

Gesprekken kunnen plaatsvinden in de praktijkruimte in Amersfoort of online.

Heb je vragen over wat voor jou de beste keus is, neem gerust contact op.

De kwaliteit van leven is niet afhankelijk van wat er gebeurt in je leven, wel van hoe je er mee om gaat. Aan het eerste kun je niet zo veel doen, aan het tweede alles.

Copyright © 2009 – 2022 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481