Relatie-stress

Problemen in de familie, een conflict met je collega of leidinggevende of een liefdesrelatie die niet goed loopt. Het leidt tot relatie-stress. Het kan ons allemaal overkomen. Maar als het lang duurt of heftig is, kost het veel energie en leidt het tot chronische stressklachten. Je raakt oververmoeid, er ontstaan gezondheidsklachten, piekert over oorzaken en oplossingen. Ook je emoties kunnen behoorlijk opspelen. Je hoeft er niet alleen mee te lopen, je hoeft niet alles alleen op te lossen.

Coaching helpt en kan een wereld van verschil maken. We werken aan stress hantering. Dit doen we door technieken in te zetten die je helpen je zenuwstelsel te kalmeren en je gedachten te onderzoeken. Deze technieken kun je zelf overal en altijd gebruiken. Zo kan het probleem wat je nu hebt, je ook in andere situaties helpen. Zonder dat het je weer zoveel energie en stress gaat opleveren. 

Problemen met je collega

Een grote stressfactor op het werk is de slechte werkrelatie met collega’s of leidinggevende. Van sluimerende gevoelens van ongenoegen en irritatie, tot een gevoel van er niet bij te horen en oplopende conflicten. Coaching is een uitermate prettig en doeltreffend middel om dit soort problemen op te lossen. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen, leert effectief te communiceren met als doel om weer lekker energiek en met plezier aan het werk te zijn.

Werkgevers zijn graag bereid te investeren in een coachtraject in het kader van persoonlijke ontwikkeling en om ziekteverzuim te voorkomen. Vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

Twijfel over je relatie

Problemen in je liefdesrelatie worden als meest belastend ervaren. Er zijn tal van mogelijke redenen waarom jouw liefdesrelatie niet loopt zoals je graag zou willen. Vastgeroeste patronen, je niet gehoord, gezien of gewaardeerd voelen, te weinig aandacht voor elkaar, verliefd worden op een ander …. dit zijn een paar van de zaken die mensen noemen als ze komen voor een begeleidingstraject. Vaak is de wens om bij elkaar te blijven er nog wel, maar is het vuur gedoofd en voeren boosheid en irritaties de boventoon. En er zijn twijfels, bij elkaar blijven of uit elkaar gaan. Begeleiding helpt om hier uit te komen. Je kunt samen komen of alleen.

Ervaring leert dat tijd en energie steken in je relatie altijd de moeite waard is. Soms lukt het om elkaar weer te vinden, te waarderen en de liefde weer te voelen. En mocht je toch besluiten tot het beëindigen van de relatie, dan is goede communicatie en respect noodzakelijk om goede afspraken te maken en in een andere vorm verder te kunnen met elkaar. Zeker als jullie samen kinderen hebben.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

Na je scheiding

Een scheiding is een heftige gebeurtenis in je leven. Veel mensen onderschatten hoeveel impact dit heeft op je dagelijks leven en hoe lang het kan duren voordat je je leven weer op de rit hebt. Er verandert veel en er is diepe rouw om het verlies van de relatie. Waarschijnlijk ga je je kinderen minder zien dan je was gewend. Ook kan het zijn dat je vrienden of een deel van je familie kwijt raakt, dat je moet verhuizen of ander werk moet vinden. Alles staat op z’n kop, niets is meer wat het was.

Vrienden en familie tonen in de eerste periode vaak begrip en zijn behulpzaam, maar op een gegeven moment pakt iedereen de draad weer op. Ook hebben jouw naasten vaak een mening of ze zijn zelf verdrietig door de situatie. Een begeleidingstraject kan ondersteuning bieden in deze moeilijke tijd. Zonder oordeel luisteren naar wat er nu leeft, wat jij nodig hebt. Verwerken van wat je nog dwars zit en weer betekenis vinden.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor begeleiding na of tijdens je scheiding.

Ervaringen van anderen

 

Je was voor mij een rustpunt waar ik mij kon uiten, en daardoor weer verder kon. Problemen zullen er altijd blijven, maar jij leerde mij hoe er mee om te gaan en te relativeren.

De gesprekken die we hebben gevoerd tijdens de persoonlijke coaching, heb ik als zeer prettig ervaren en hebben mij inzicht in mezelf, mijn emoties, intuïtie maar ook inzicht gegeven in mijn relaties met anderen. Een waardevol traject dat ik zojuist met grote voldoening heb afgerond. Ik kan een ieder Femke van harte aanbevelen.

Jij was een rots in de branding en een ankerpunt. Zonder te oordelen liet je ons kijken naar onze bewuste en onbewuste rollen in onze relatie en je liet ons zelf onze mening vormen. Zoals jij ons hebt begeleid was top en precies wat we nodig hadden!

De coachgesprekken hebben me enorm veel gebracht. Had nooit gedacht dat ik op zo’n andere manier de wereld kon ervaren, en dat ik zelf zo veel invloed kon hebben op hoe ik me voel. Dank je wel!

Copyright © 2009 – 2022 De CoachZaak – Daam Fockemalaan 22 – 3818 KG Amersfoort – 06 21814481